Skolsäkerhet 2020

Föreläsare


Skolsäkerhet 2020 Föreläsare

Sara Ohlin

Sara Ohlin arbetar som psykodynamisk samtalsterapeut, parterapeut och inom tillämpad KBT. Vid sidan av detta är Sara även säkerhetsrådgivare som gör utredningar hos företag och privatpersoner och konsulterar inom krishantering och svåra samtal. Sara har tidigare arbetat som polis i Malmö och under sina 15 år där, jobbade hon bland annat som uniformerad polis, spanare och med kvalificerat utredningsarbete.

I sin föreläsning ska Sara prata om sin erfarenhet som barnförhörsledare och utredare inom polisen. Hon kommer att berätta om hur ett ärende kommer till polisen och vad som sedan sker beroende på lagen och vilka beslut som tas. Vi kommer att gå igenom hur kontakten tas med förskolor/skolor, föräldrar, särskildföreträdare och socialtjänsten och även hur trovärdighet värderas inom polisen. I slutet av föreläsningen kommer ni att ha lärt er vad ni som skolpersonal kan ha nytta av att känna till kring en polisutredning gällande barn.

Vill du komma i kontakt med Sara når du henne på:
Sara@pdt.nu
pdt.nu
mindtrack.se

Läs mer om Sara

Ulrika Rogland

Ulrika Rogland är fd åklagare, som idag arbetar som målsägandebiträde och advokat. På webbinariet Skolsäkerhet 2020 kommer Ulrika berätta om grooming- om tonåringar som brottsoffer på nätet, hur gärningspersoner närmar sig utsatta och sårbara ungdomar och vilken skada brotten gör och hur skolpersonal kan förebygga och hjälpa sina elever.

Läs mer om Ulrika

Mattias Tengwall

Alerti

Mattias Tengwall är säkerhetsrådgivare och fd polisbefäl med god erfarenhet av olika skolmiljöer och såväl förebyggande arbete som krishantering. Mattias kommer att vara vår moderator under webbinariet.

- Våra barn och ungdomar förtjänar en trygg miljö att lära i, och våra pedagoger ska vara bekväma i sina yrkesroller. För att nå dit är en av de viktigaste pusselbitarna en säker miljö kring skolan, både ut- och invändigt. Bra rutiner och beredskap för det som faktiskt händer är också avgörande för skapandet av trygghet.

En av mina viktigaste lärdomar från åren med skolsäkerhet är att det finns behov av att lära av varandra, dela erfarenheter och skapa en rättvis lägesbild av situationen. Därefter kan vi utvecklas i våra unika skolmiljöer, och på så sätt möta säkerhetsutmaningarna. Därför arrangerar vi konferensen Skolsäkerhet, i år som ett webbinarium.

Läs mer om Mattias

Jens Strinsjö

Axis Communications

Jens Strinsjö, som arbetar på Axis Communications, kommer på Skolsäkerhet 2020 att prata om vilken roll tekniken kan bidra med för att skapa en tryggare skolmiljö. Hur tekniken kan användas som ett redskap, inte som en fristående lösning. Kanske kan skolans arbete bidra till övriga förvaltningar?

Läs mer om Jens

Ronny Ståhling

Watma Education

Ronny Ståhling är säkerhetsansvarig på Watma Education i Norrköping, som driver gymnasieskolorna Fria Läroverken och Kunskapscompaniet, grundskolorna Nordic International School och Kronoberg Skola, samt resursskolan KF-utbildning. Ronny kommer att berätta för oss hur de jobbar med säkerheten och tryggheten på deras skolor som finns på flera orter runt om i landet.

Läs mer om Ronny

Filip Jornefelt

Jensen Education

Filip Jornefelt arbetar som rektor på Jensen Grundskola i Uppsala. På webbinariet Skolsäkerhet 2020 kommer Filip att berätta hur man på Jensen har arbetat med säkerheten på skolan genom åren samt ge exempel på inträffade händelser och hur man arbetat med dessa.

Läs mer om Filip

SKOLSÄKERHET 2019

ANMÄLAN

Anmäl dig till Skolsäkerhet 2020 nu!
Läs mer

FAKTA

Här hittar du information om Skolsäkerhet 2020

Läs mer